Costa Blancan suomalaiset sivut

Tulvatuhoja Costa Blancalla

Tulvatuhoista kärsineet kunnat voivat velvoittaa työttömät avustustöihin

Kunnat, jotka ovat kärsineet DANA:n (=depresión aislada en niveles altos) tuhoista, voivat velvoittaa työttömyystukea saavia työttömiä työnhakijoita osallistumaan tuhojen korjaustöihin. Toimenpiteen oikeuttava laki on ollut voimassa jo vuodesta 1982, mutta sitä käytetään harvoin. Tuhoja kärsineitä ja työllistämiseen oikeutettuja kuntia on Alicanten provinssissa yli 30.
 
Toimenpiteen budjetti on 5,8 miljoonaa euroa. Tällä summalla voidaan työllistää 400 ihmistä puolen vuoden ajaksi. Nimettyjen kuntien ayuntamiento eli kaupunginhallitus voi pyytää paikalliselta työvoimatoimistolta työttömyystukea saavien henklöiden kontaktitietoja ja velvoittaa heidät avustaviin töihin määrätyksi ajaksi, kuitenkin enintään 8 tunniksi päivässä. Paikalliset työvoimatoimistot voivat valita henkilöitä, joilla on sopiva ammattitaito tai koulutus avustaviin tehtäviin.
 
Tästä avustustyöstä ei makseta erillistä palkkaa, koska kyseiset henkilöt saavat jo työttömyyskorvausta. Toistaiseksi yhdenkään kunnan hallitus ei ole käyttänyt lain suomaa mahdollisuutta ja ammattiliitot ovat myös kritisoineet sitä, koska väliaikainen toiminta ei tarjoa varsinaista työtä työttömälle.
 

Kirjoita kommentti