Costa Blancan suomalaiset sivut

Rakennustyömaa Torreviejassa

Tuoreet luvut asuntokaupasta positiivisia

Tuoreiden tilastotietojen mukaan Espanjan asuntokaupan kehitys jatkuu suotuisana. Kuluvan vuoden tammikuussa tehtiin asuntokauppoja 16,8% enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myös asuntolainoja myönnettiin tarkastelujaksolla enemmän, kasvua lainoissa oli n. 15%. Asuntokaupan kasvu on Espanjassa jatkunut aina vuodesta 2008 alkaen.
 
Brexitin vaikutus asuntokauppaan
Ulkomainen kysyntä ehti loppuvuodesta 2016 hieman notkahtamaan Britannian ilmoitettua EU-erostaan, syynä pidetään epävarmuuden lisäksi punnan arvon laskua. Vuoden 2016 viimeistä vuosineljännestä tarkasteltaessa britit olivat edelleen suurin ulkomainen ostajaryhmä, vaikka laskua vuoteen 2015 verrattuna olikin huomattavasti. Vuoden 2015 viimeisellä vuosineljänneksellä 23,95% ulkomaisista ostajista oli brittejä, vuonna 2016 samalla jaksolla enää 16,4%.

Ulkomainen kysyntä jatkuu vahvana
Ulkomainen kysyntä yleisesti ottaen on vahvaa, kasvua on havaittavissa myös Pohjoismaista tulevassa kysynnässä. Ruotsalaisten on veikkailtu jopa nousevan lähivuosina suurimmaksi ulkomaiseksi ostajaryhmäksi Alicanten ja Malagan seudulla, mikäli Brexit ja punnan arvon heikkeneminen jarruttaa brittien ostointoa. Suomalaisten osuus ulkomaisista ostajista koko Espanjassa tehdyissä asuntokaupoissa on perinteisesti ollut hieman yli 1% luokkaa. Alueittain osuus on luonnollisesti suurempi erityisesti Costa del Solin ja Costa Blancan alueella.
 

Kirjoita kommentti