Costa Blancan suomalaiset sivut

Työharjoittelijana Torreviejassa – osa 3

Päiväretkellä Alicantessa, messuilla Benidormissa

Ajattelin, että kirjoittelisin näitä juttuja noin kerran viikossa jos vain tarinaa riittää, ja kyllähän sitä näyttää riittävän, jos vain lukijakunta jaksaa lukea. Viime viikko sujahti vauhdilla ja vasta jälkikäteen hoksasin, että olen ollut täällä nyt reilun kuukauden eli 1/3 osaa harjoittelustani on jo takana. Sen verran viime viikolla oli extraohjelmaa, että tiistaina olin Suomi-seuran mukana Alicantessa ja lauantaina sitten Inmo Expo messuilla Benidormissa.

Ensin voisin hieman kertoa teille tuosta Alicanten reissusta. Lähdimme siis matkaan tiistaiaamuna Torreviejasta. Ensimmäisenä suuntasimme Alicanten kauppahalliin (Mercado central). Siellä jakaannuimme ryhmiin, ja meidän ryhmä lähti ensimmäisenä maistelemaan tapaksia ja virvokkeita. Sen jälkeen meillä oli hieman aikaa kierrellä hallia ja tehdä ostoksia.

Seuraavaksi meille oli varattu esittely ja tietoisku Ibérico -kinkun kasvatuksesta ja laatuluokituksesta. Eipäs ollut Oulun tytöllä tietoa kuinka arvostetusta ja tärkeästä asiasta oli kyse. Herra, joka meille esitelmöi Ibérico -possujen kasvattamisesta, ruokinnasta ja laatuluokituksesta oli kyllä erittäin intohimoisesti asiaan suhtautuva. Te ehkä tiedättekin, että Ibérico nimitykseen on oikeus vain tuotteella, joka on valmistettu vapaasti laiduntavasta Iberian possusta, Jamón Ibérico. Lisäksi tuotenimestä voi käydä ilmi esimerkiksi, että possuja on ruokittu kokonaan tammenterhoilla - silloin kinkun nimi on Jamón Ibérico de Bellota, ja kilohinta voi olla kolminumeroinen. Nämä kinkut tunnistaa mustasta etiketistä. Jos kinkussa on punainen tai vihreä etiketti niin se tarkoittaa, että possut eivät ole 100% Ibérico -possuja, ja näitä possuja on voitu ruokkia myös viljalla tammenterhojen lisäksi. Toinen meille hyvin tuttu kinkku on Jamón Serrano, joka on tehty valkoisista possuista. Jamón Serrano on hinnaltaan hyvin paljon edullisempaa ja sanotaan, että maku ei ole niin hyvä ja hienostunut kuin Jamón Ibéricossa.

Mutta se kinkuista. Kauppahallin jälkeen menimme Alicanten Santa Bàrbaran linnoitukseen. Linnoitus kohoaa 169 metriä merenpinnasta ja voitte vain kuvitella mitkä maisemat sieltä oli Alicanten kaupungin yli ja Välimerelle. Linnoitukselle pääsee hissillä, tai jos haluaa hieman urheilla, niin myös kävellen. Suosittelen ehdottomasti!

Reissun lopuksi kävimme Elchessä syömässä ja El Tendren oliviiöljytilalla. Oliiviöljytila on vanha perheyritys ja toiminut vuodesta 1839. Aikataulun tiukkuuden vuoksi emme ehtineet tutustua valmistusprosessiin, vaan maistelimme eri öljyjä, jonka jälkeen oli mahdollista tehdä ostoksia tilan myymälässä. Myymälän yläkerrassa sijaitsee myös museo, joka kertoo oliivien viljelystä aina tuolta vuodesta 1839 tähän päivään asti.

Kaiken kaikkiaan oikein mukava päivä. Tällaiset valmiit reissut ovat helppoja, jos ei itse halua lähteä seikkailemaan, tai ei ole autoa käytettävissä. Tämän tyyppisiä reissuja järjestävät ainakin Suomi-seura ja Más Amigos -yhdistys. Toki myös monet muut matkailualan toimijat täällä.

Lauantaina lähdimme Sp-Koti porukan kanssa käymään Benidormissa, kiinteistöalan ammattilaisille suunnatuilla Inmo Expo messuilla. Messut pidettiin Terra Mitica -huvipuiston alueella pyramidissa. Kyllä, luitte oikein, pyramidissa. Olipa muuten erikoisin messupaikka missä olen käynyt. Messuilla oli mukana monia eri kiinteistöalan toimijoita, kuten rakennuttajia ja kiinteistönvälittäjiä. Lisäksi ehdimme vielä käymään Finestratin kukkuloilla ihastelemassa rakenteilla olevia huviloita huikeilla näköaloilla. Päivän kruunasi lounas ja lasillinen hyvää punaviiniä. Salud!

Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua teille lukijat. Pidetään mieli positiivisena kaikesta tästä koronavirus-hässäkästä huolimatta!

Kuvassa ylhäällä bloggari ihastelemassa urheiluautoja Benidormissa. Keltainen auto on Alfa-Romeo, taaempana Maranellon punainen Ferrari.

Alla kuvagalleriassa kuvia Alicanten ja Benidormin/Finestratin reissulta. Kuvat Satu Sjövall.

Kirjoita kommentti