Costa Blancan suomalaiset sivut

Työharjoittelijana Torreviejassa – osa 4

Final Call - toistaiseksi viimeinen blogipostaus

Työharjoittelu Torreviejassa muuttuikin sitten karanteeniksi Torreviejassa. Tämä on nyt kuudes päivä kun olen kotona, paria kauppareissua lukuun ottamatta. Koronavirustilanne lähti nopeasti eskaloitumaan täällä Espanjassa ja viranomaiset reagoivat siihen todella nopeasti. Voisin sanoa, että jopa nopeammin kun Suomen viranomaiset.
 
Viikko sitten perjantaina täällä sulkeutuivat jo kaikki ravintolat, baarit, kahvilat, rannat ja puistot. Kaikenlainen  tarpeeton ulkona oleskelu on kielletty. Ainoastaan kauppa- ja apteekkireissut sekä muut välttämättömät poistumiset kotoa, kuten terveydenhoito, sallitaan, sekä pikaiset koirien ulkoilutukset. Kaikki toimet pitää tehdä yksin. Porukoissa ei saa liikkua. Suhteellisen hyvin on kieltoja noudatettu, mutta aina on niitä, joita joutuu muistuttamaan ja täällä se on sitten tapahtunut sakon muodossa. Sakot voivat olla hyvinkin suuria, riippuen rikkeestä. 
 
Tilanne on kyllä ihan epätodellinen ja ennen kokematon. Herättää ristiriitaisia ajatuksia, kun näkee ihmisten jonottavan ulkona metrin välein kauppaan, ja ruokaa hamstrataan valtavia määriä. Tämä on laittanut miettimään, että ihminen on pieni silloin kun, joku iso kriisitilanne tulee päälle. Luulen, että tämä on jonkinlainen pysäytys ja ajattelun paikka kaikille. Jos tästä ei mitään mutta positiivista löydä, niin nyt on ihmisillä ainakin aikaa olla yhdessä ja levätä kaikkien arkisten kiireiden keskellä. Ja maapallo kiittää ja ilmastonmuutos ehkä hidastuu hieman. 
 
Olen nyt viimeistä iltaa Torreviejassa ja huomenaamulla lähtee lento Suomeen. Ymmärrän toki tilanteen, mutta silti lähden kyllä todella haikein mielin. Pettymys on suuri kun joudun jättämään harjoitteluni kesken, mutta näissä olosuhteissa sitä on mahdotonta jatkaa. Harjoittelu on ollut asia, jota olen suunnitellut pitkään ja nähnyt paljon vaivaa sen eteen. Ja ennen kaikkea parasta oli, että viihdyin täällä niin hyvin. Harjoittelupaikka oli todella kiva ja siitä suuret kiitokset Sp-Kodin Jarnolle ja Riikalle, ja kaikille muillekin, joihin ehdin tutustumaan tänä aikana. 
 
Kiitos teille kaikille lukijoille ja pitäkää lippu korkealla. Pysytelkää terveinä ja kyllä me tästä noustaan taas!
 
Terveisin, 
Satu
 
Työharjoittelijana Torreviejassa -blogin kirjoitukset löydät >> tästä linkistä.

Kirjoita kommentti