Costa Blancan suomalaiset sivut

Työharjoittelijana Torreviejassa - osa 1

Hei! / Hola!

Olen Satu, oululainen aikuisopiskelija Kajaanin Ammattikorkeakoulusta ja nyt täällä Torreviejassa suorittamassa opintoihini liittyvää kolmen kuukauden työharjoittelua. Aloitin opintoni alkuvuodesta 2018 ja valmistun matkailun Restonomiksi jouluna 2020. Tätä ennen olen työskennellyt mm. asunnonvuokraustoiminnassa ja IT-alalla useita vuosia.

Tarkoituksenani on kirjoitella blogia täällä olosta, sekä matkailun näkökulmasta että myös kiinteistökaupan näkökulmasta. Halusin nimenomaan ulkomaille harjoitteluun ja kuulin, että täällä Torreviejassa voisi olla hyviä työharjoittelupaikkoja tarjolla. Muutamien tiedustelujen jälkeen Sp-Koti Costa Blancan Jarno Halme ottikin minuun yhteyttä, ja pääsimme mukavasti sopimukseen harjoittelujaksosta. Sp-Kodilla minut on otettu todella hyvin vastaan ja aika rentojahan nämä espanjalaistuneet suomalaiset täällä ovat :) .

Saavuin tänne siis helmikuun alussa ja nyt olen parin viikon verran ehtinyt katsella paikkoja, tutustua Torreviejan kaupunkiin ja hieman lähiympäristöönkin. Olen huomannut, että tällä hetkellä kaupunki uinuu vielä pienoista talviunta eli pääosin täällä ovat nyt ne matkailijat, jotka asuvat täällä talven yli. Kesällä paikka onkin sitten kuulemma täynnä vilskettä ja eurooppalaisia lomailijoita.

Yllätyksekseni olen myös huomannut, että täällä on paljon suomalaisia, jotka työskentelevät ja asuvat täällä vakituisesti. On myös paljon aktiivista toimintaa ja verkostoitumista suomalaisten yrittäjien välillä. Lisäksi on useita yhteisöjä, seuroja, kerhoja ja monenlaisia palveluja suomalaisille. Nämä palvelut ja yhteisöt tuovat turvallisuutta jos vaikka ei osaa espanjan kieltä. Apua ja palveluja löytyy aina lakimiehistä pankkipalveluihin, suomalaiseen terveydenhoitajaan saakka.

Mielestäni Torreviejan alue on hyvin monipuolinen. Täällä voi asua kaupungissa halutessaan tai jos tykkää hieman rauhallisemmasta alueesta ja luonnonläheisyydestä lähellä palveluja, niin näitäkin alueita löytyy kattavasti. Upeita rantoja löytyy paljon, puistoja ja luonnonsuojelualueita kuten suolajärven vieressä oleva upea Parque Natural De La Mata, jonne voi vaikka mennä pyöräilemään tai piknikille. Ja suolajärvien ansiosta täällähän on maailman terveellisin mikroilmasto!

Itse asun työharjoitteluni ajan kaupungin keskustassa, rauhallisen sivukadun varrella kahden pienen koiran kanssa. Satama on kävelymatkan päässä, lähellä on mukavia puistoja kuten Parque de la Estación, Dõna Sinforosa ja mikä parasta, Acequiónin ranta.

Olen siis nyt ollut tällä parisen viikkoa ja opettelen vielä tätä paikallista elämää ja tutkailen ympäristöä mielenkiinnolla. Odotan myös innolla työtehtäviä kiinteistönvälityksen parissa, ja onhan tämä myös matkailun näkökulmasta aivan upea mahdollisuus perehtyä Costa Blancan ja Torreviejan alueen matkailuun, sekä saada aimo annos aurinkoa siinä ohessa!

Näistä ja muistakin asioista sitten lisää kunhan olen hieman enemmän ehtinyt tutustumaan Torreviejaan ja sen ympäristöön.

Pysythän kuulolla! / Manténganse al tanto!

 

Kirjoita kommentti