Costa Blancan suomalaiset sivut

Playa, Orihuela Costa

Valencian hallinnolta tiukat ohjeistukset rantojen avaamiselle

Päivittäinen rantojen puhdistus, aurinkotuolien välinen etäisyys ja lasten seuraleikkien kieltäminen ovat osa Valencian keskushallinnon suosituksia uimarantojen turvallisen avaamisen takaamiseksi. Autonomisen alueen hallinto on valmistellut oppaan, jossa annetaan ohjeita ja suosituksia rannikkokunnille.

Oppaan laatimiseen ovat osallistuneet keskushallinnon lisäksi useiden alojen asiantuntijoita ja rannikkokuntien virkamiehiä. Pääkohtia ”Turvalliset rannat” -nimisessä oppaassa ovat rannalle pääsyn turvallisuus, täydentävät palvelut ja tiivis tiedotus.

Oppaassa neuvotaan, miten rantojen kapasiteettia voidaan hallita, rannalle pääsyä valvoa ja alueita rajata sekä hiekalla että vedessä. Ohjeistusta annetaan muun muassa liittyen rantojen puhdistamiseen, saniteettitilojen käyttöönottoon sekä roskakorien ja jätteenhuollon järjestämiseen. Aurinkotuolien välille tulisi jättää neljä metriä. Lasten yhteisleikit ohjeistetaan kiellettäväksi toistaiseksi. Kuntia kehotetaan myös ottamaan käyttöön lisälippu tai viiri, jota voidaan käyttää, jos ranta joudutaan sulkemaan korkean riskin vuoksi.

Lähde: https://www.diariodelavega.com/limpieza-diaria-de-la-arena-distancia-entre-hamacas-y-cierre-de-juegos-infantiles-entre-las-recomendaciones-de-la-generalitat-a-los-municipios-con-playas/

Kirjoita kommentti