Costa Blancan suomalaiset sivut

Paseo, Torrevieja

Viikonloppumatkailu kasvussa, hotellit ja ravintolat sopeuttavat toimintaansa

Yhä lisääntyvä ulkomaalaisten lyhytaikaisten turistien määrä on saanut monet Alicanten provinssin majoitus- ja ravintolapalveluja tarjoavat yritykset muuttamaan toimintatapojaan. Jotkut ravintolat ovat pidentäneet aukioloaikojaan sopeutuakseen ulkomaalaisten turistien erilaisiin ruoka-aikatottumuksiin ja näin pystyneet hoitamaan päivässä jopa neljä lounas- tai illalliskattausta.

Lyhytaikaisia turisteja tulee entistä enemmän Ranskasta, Belgiasta, Italiasta, Sveitsistä, Venäjältä, Puolasta sekä Pohjoismaista.  Määrän odotetaan tänä vuonna kasvavan edelleen viime vuodesta, joka oli jo ennätysvuosi. Viime vuonna Costa Blancalla vieraili 7,2 miljoonaa turistia, mikä on 80% kaikista Valencian autonomiselle alueelle tulleista turisteista.
 
Ulkomaisen turistin keskimääräinen oleskeluaika on neljä päivää, osoittaa Alicanten provinssin hotelli- ja turistimajoituksia hoitavan neuvoston tekemä tutkimus. Etenkin syksy on kansainvälisten vierailijoiden aikaa, kun taas kesäaikaan vierailijat ovat pääosin espanjalaisia. Tyypillisesti turisti käyttää keskimäärin 90 - 150 euroa päivässä majoitus- ja ravintolapalveluihin. Etenkin vahvan ostovoiman omaavat pohjoismaalaiset kuluttavat usein vielä tätäkin enemmän.
 
Myös majoitusala haluaa vastata lisääntyvään kysyntään tarjoamalla korkeatasoista majoitusta niille, jotka haluavat asua tasokkaasti. Etenkin boutiquetyylisestä majoituksesta on pulaa. Alicanten provinssissa onkin meneillään useita uusia hotelliprojekteja.

Kirjoita kommentti