Costa Blancan suomalaiset sivut

Viimeinen kotiutuslento Alicantesta Suomeen

Torstaina 7.5.2020 puolilta päivin nousi ilmaan Alicanten lentokentältä tällä tietoa viimeinen Finnairin ja ulkoministeriön yhteistyönä hoitama kotiutuslento.
 
Lentokentälle matkasimme joko taksilla tai ProJennin järjestämällä bussikuljetuksella. Matkustajat olivat hyvin huomioineet etukäteisohjeet ja jokaisella oli maski päällä. 
 
Kentälle tultaessa Guardia Civilin poliisit pitivät tarkasti huolta turvavälien noudattamisesta. Check-in jono mutkitteli pitkin tyhjää, hieman aavemaisen oloista kenttähallia vaikuttavan pitkänä. Muuten niin hiljaisessa hallissa kuuluivat lähinnä matkaan lähtevien koirien keskinäiset haukkukeskustelut. Kaikki kaupat ja ravintolat olivat kiinni, ja useilla oli omia eväitä matkassa.
 
Finnairin Airbus A321 oli noin puolillaan matkustajia. Matkustajia olisi ollut varmasti tullut enemmänkin, mutta koirapaikat loppuivat nopeasti. Lennolla tarjottiin vesipullo ja voileipä. 
 
Kotiin matkasivat muiden mukana suomalais-saksalainen pariskunta Tarja Lundén ja Ralf Adler (gallerian kuvassa). He ovat monivuotisia tyytyväisiä Torreviejan kävijöitä, mutta totesivat yhteen ääneen, että tämä kerta oli ikimuistoinen. ”Suurin osa Espanjan ajastamme meni neljän seinän sisällä. Kärsimme ensin flunssasta kolme viikkoa ja heti sen jälkeen tuli karanteeni, joten olemme viettäneet aikaa lähinnä sisätiloissa 10 viikkoa!” Heidän alkuperäinen kotilentonsa peruttiin ja pariskunta varasi uusia lentoja pariinkin kertaan, jotka myös peruttiin. Kun tieto Finnairin kotiutuslennosta tuli, he päättivät varata paikat vielä siihen. Rahaa on mennyt näihin kaikkiaan neljään lentoon runsaasti, mutta pariskunta oli kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen päästessään turvallisesti takaisin Suomeen ja kotiin Ristiinaan.
 
Helsingin kentällä turvallisuus otettiin tosissaan. Koneesta siirryimme asemarakennukseen kylläkin kenttäbussilla, mutta busseja oli useampia eikä niitä tupattu täyteen. Ensimmäiseksi täytimme terveystietolomakkeen. Sen jälkeen siirryimme passintarkastukseen, jossa tuli tehdä selvitys siitä, mihin ollaan menossa ja millä kyydillä. Passintarkastuksen jälkeen vielä terveydenhuoltoalan ammattilaiset kyselivät tulijoiden terveydentilasta ja mahdollisista koronaoireista.
Matkalaukut pyörivät jo laukkuhihnalla, kun vihdoin pääsimme sinne. Laukkujen jälkeen ne, joilla ei ollut hakijaa kentältä saivat varata taksin. Taksikuluista huolehti Suomen valtio. Olemme kotona.

Kirjoita kommentti