Costa Blancan suomalaiset sivut

Seven Seas Explorer

Vuoden ensimmäinen risteilyalus Alicanteen huhtikuussa

Alicanten satamaan odotetaan alustavien lukujen perusteella tänä vuonna 42 ulkolaista risteilyalusta ja niiden mukana 80 000 matkustajaa. Vuoden ensimmäinen risteilyalus, Prestige Cruises -varustamon Seven Seas Explorer (kuvassa), saapuu 16. huhtikuuta 2020.

Alicante on menettänyt risteilymatkustajia viime vuosina johtuen esimerkiksi Turkin halpojen hintojen vaikutuksesta sekä uusien kohteiden kuten Uuden-Seelannin, Australian ja Vietnamin lisääntyvästä houkutuksesta. Vuonna 2018 Alicanteen saapui 100 000 risteilymatkustajaa, mutta viime vuonna määrä oli vain 63 000 matkustajaa.

Alicanten lähin kilpailija on Cartagenan satama, joka vastaanotti viime vuonna 250 000 matkustajaa eli moninkertaisesti Alicanteen verrattuna. Alicanten turismilautakunta haluaa edistää Alicanten kiinnostavuutta risteilysatamana muun muassa osallistumalla alan messuille ja markkinoida Alicantea ja sen kiinnostavuutta risteilymatkakohteena varustamoille ja matkanjärjestäjille. Vuoden tärkeimmät alan messut ovat Seatrade Cruise Global -messut Miamissa ja Seatrade Europe -messut Málagassa.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/02/15/alicante-pierde-catorce-cruceros-cuatro/2235097.html

Kirjoita kommentti