Costa Blancan suomalaiset sivut

Club Finlandia Golf Costa Blanca

 

Ulkosuomalainen golfseura

Club Finlandia Golf on Espanjan Costa Blancalla toimiva suomalainen golfyhteisö. Tarkoituksenamme on tarjota pelimahdollisuuksia suomalaisille golfareille lähinnä viikkokilpailujen muodossa. Teemme aika ajoin myös matkoja lähiseudun kentille. Peliporukan rungon muodostavat seuran omat jäsenet, joista suurin osa asuu talvisin Torreviejan seudulla. Myös lomailijat ja muut vieraspelaajat ovat tervetulleita mukaan aina kun tilaa on.

Pelaaminen talvella 2018 – 2019

Espanjan kentillä on hiljaisempien vuosien jälkeen taas paljon pelaajia, mikä vaikuttaa myös omiin peleihimme. Jatkamme Roda Golf –nimisellä kentällä, mutta tiettyjä muutoksia on tulossa. Peliaikojen kovan kysynnän vuoksi Roda varaa halutuimmat lähtöajat green fee –pelaajille. Lisäksi sarjalippuja ja pitempiaikaisia pelioikeuksia (a la carta  -abono) ei enää myydä. Abono on tarjolla vain aiemmin nimetyille henkilöille (37 kpl),joten muut joutuvat pelaamaan green feellä. Peruutuksia ja muutoksia voi toki tulla.

Pelaamme vanhaan tapaan lokakuusta huhtikuuhun kolmena päivänä viikossa ja lähtöajat on jo sovittu koko talveksi. Keskiviikko (PB) ja perjantai (LP) ovat edelleen viikkokilpailupäiviä, mutta lähtöjen maksimimäärä tulee olemaan yleensä 8. Maanantaipäivät muuttuvat siten, että ruuhka-aikoina pelataan pistebogey –kilpailu, jotta kaikki mahtuisivat ainakin kerran viikossa mukaan nyt kun keskiviikon lähtömäärä pienenee.

Hintatiedot ja tarkat aikataulut löytyvät oheisista pdf-liitteistä

Peleihin ilmoittautuminen

Meillä ei ole henkilökuntaa vaan kilpailujen järjestelyt hoidetaan vapaaehtoisvoimin. Talven aikana jäsenet toimivat vuorollaan pelinjohtajana seuran kapteenin ohjauksessa. Emme järjestä opetusta tai kursseja vaan odotamme että mukaan tulevilla on vähintään perustaidot hankittuna.  Kilpailuissa korkein käytettävä tasoitus on 36 + slope. Ilmoittautuminen tapahtuu kirjoittamalla nimet listoihin, jotka ovat kansiossa klubitalon yläkerrassa.

HUOM: On ehdottoman tärkeää, että jokainen varmasti  huolehtii ajoissa ilmoittautumisista ja mahdollisista peruutuksista. NO SHOW –tapauksia ei saa tulla.

Viime kaudella jouduimme perumaan paljon etukäteen tehtyjä varauksia ja siksi olemme saaneet tälle kaudelle selvästi vähemmän tiiaikoja. Toki meillä on mahdollisuus saada tarvittaessa lisäaikoja noin 7 vuorokauden puitteissa. Kun siis ilmoittaudut, tee se sillä ajatuksella että myös pelaat (koskee myös varapaikkoja) ja pyri aina tekemään mahdolliset peruutukset viimeistään 7 päivää ennen peliä. Ilmoittautumisen viimeinen takaraja on edelleen 2 päivää ennen peliä, jolloin pelaajien tarkka määrä pitää ilmoittaa kentälle. Laiminlyönneistä saatamme joutua perimään kilpailumaksun ja kentän vaatimat maksut. 

Ruuhka-aikoina otetaan ensin kilpailujen yhteydessä vain jäsenten ilmoittautumisia vastaan, mutta heti kun listat viedään kansioon, voivat myös vieraspelaajat ilmoittautua. Jäsenet voivat ilmoittautua myös seuran puhelimeen, mutta silloin mukaanpääsy varmistuu  vasta kun pelinjohtaja vie nimen listalle. Hän käy kentällä yleensä 2-3 kertaa viikossa. Tapahtuneiden laiminlyöntien vuoksi vieraspelaajien puhelinvarauksia ei pääsääntöisesti hyväksytä vaan ilmoittautuminen on tehtävä listalle. Lisäksi vierailijan täytyy antaa AINA yhteystieto, joko puhelinnumero tai yhteyshenkilönä toimiva seuran jäsenen nimi.

Seuran puhelin: +34 626 608 118

Tärkeää on myös, että kaikki pelaajat ilmoittautuvat kentällä pelinjohtajalle viimeistään 15 minuuttia ennen ensimmäisen lähdön aikaa, joka ilmenee ilmoittautumislistoista ja tämän sivun liitteistä. Pelaajakohtaiset lähtöajat eivät ole nähtävillä etukäteen vaan ne selviävät kilpailupäivänä paikan päällä. Palkinnot jaetaan heti kilpailun jälkeen ja parhaat tulokset julkaistaan näillä nettisivuilla.

La Marquesa

La Marquesa –kenttä tarjoaa seuran jäsenille alennettuja hintoja (liite), jotka pätevät jäsenkorttia näyttämällä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.  Finlandia Golf ei seurana toimi Marquesassa, mutta osa jäsenistä pelaa siellä säännöllisesti ko. viikonpäivinä. Hinnat pätevät sekä heidän viikkokisoissaan että myös muina lähtöaikoina. La Marquesa -ryhmän puhelinnumero on +34 634 351 593  

Kaikki tarkemmat tiedot löytyvät oheisista liitetiedostoista:

 

Taustatietoja

Golfseuran perusti vuonna 1988 Erkki Leppänen, joka myös toimi puheenjohtajana ensimmäiset 25 vuotta kunnes vuonna 2013 jätti vetovastuun muille. Nykyään Erkki ylläpitää omaa golfaiheista facebook -ryhmää suomi golf costa blanca, joka on tarkoitettu keskustelupalstaksi kaikille alueen golfista kiinnostuneille.

Jäseniä seurassa on vuosien varrella ollut yhteensä noin 700 ja tällä hetkellä jäsenmaksunsa maksaneita jäseniä on hieman yli 100. Seuran toimintaa ohjaavat suomalaisen käytännön mukaiset yhdistyssäännöt. Yhdistyksellä on johtokunta ja seuran toiminnasta pidetään kirjanpitoa, jonka tilintarkastaja tarkastaa vuosittain. Vuosina 2018-2019 johtokunnan kokoonpano on: Kurt Kyllöinen (puheenjohtaja), Kari Räsänen (kapteeni) sekä Ismo Ropo, Kyösti Peltola ja Ismo Lehtonen. Kullakin jäsenellä on käytännön työskentelyssä oma tehtävänsä ja lisäksi seuralla on erillinen johtokunnan valitsema kilpailutoimikunta.

Kotikenttä

Seuran kotikenttänä on toiminut vuosien varrella useita Alicanten provinssin kenttiä, kuten El Plantio, Las Ramblas ja kahteen otteeseen La Marquesa. Vuodesta 2012 kotikenttänä on toiminut Murcian puolella San Javierissa sijaitseva Roda Golf and Beach Resort

Kentästä löytyy tietoja nettiosoitteesta www.rodagolfcourse.com

 

 

Kirjoita kommentti