Alicanten Santa Barbaran linnoitus on vierailun väärti

<Yllä kuvagalleria, selaa kuvia sormella liikuttamalla>

Alicanten kaupunkikuvaa hallitsee 166 metrin korkuinen Benacantil-vuori ja sen laella oleva Santa Barbaran linnoitus. Benacantil-vuorta kutsutaan myös nimellä La Cara del Moro (= Maurin kasvot), koska rannalta päin katsottuna vuori näyttää kasvoilta. Tarun mukaan kasvot kuvaavat Alicantea aikoinaan hallinnutta maurikalifia.

Santa Bárbaran linnoitus on mukava parin tunnin pituinen retkikohde, jonka aikana voit oppia lisää sen monipuolisesta ja mielenkiintoisesta historiasta ja tutkia eri aikakausien rakennuksia. Linnoitukselle on vapaa pääsy.

Alueella on vielä koronapademiasta johtuvia rajoituksia eli kaikkiin rakennuksiin ei pääse sisään. Sisääntuloportin luota vierailija saa kartan. Rakennusten selitykset löytyvät myös englanniksi.

Alkuperäinen linnoitus on 900-luvulta. Alueella on ollut asutusta kuitenkin jo paljon aiemmin ja sieltä on löytynyt arkeologisia jäänteitä jo useiden tuhansien vuosien takaa iberialaisten heimojen ja roomalaisten ajoilta.

Santa Bárbara -nimi otettiin käyttöön, kun Kastilian tuleva kuningas Alfonso X el Sabio (= Alfonso X Viisas) valtasi sen arabeilta 4.12.1248. Pyhä Bárbara oli valtauspäivän eli joulukuun 4. päivän pyhimys.

Tämän jälkeen linnoitusta uudistettiin useaan otteeseen. Merkittävimmät rakennustyöt tehtiin 1500-luvun puolivälissä. Monet konfliktit ja sodat kuitenkin vaurioittivat rakennuksia. Se menetti puolustustarkoituksensa 1800-luvun lopussa ja autioitui.

Espanjan sisällissodan aikana Santa Bárbara toimi tasavaltalaismielisten vankilana ja keskitysleirinä. Vankien kaiverruksia voi edelleen nähdä linnoituksen alueella.

Linnoitus julistettiin kulttuurillisesti kiinnostavaksi kohteeksi (= Bien de Interés Cultural) vuonna 1961 ja avattiin yleisölle 1963.

Linnaan pääsyä varten on olemassa hissi Calle de Jovellanosilta, mutta se on nyt Koronapandemian suljettu. Linnoitukselle voi kävellä, mutta jos nousu lämpimässä ilmassa ei innosta niin suosittelemme käyttämään taksia. Rantakadulta löytyy takseja ja kyyti ylös on edullinen, vain noin 6 euroa. Alas on mukava tulla kävellen vanhaa muuria pitkin, joka johtaa suoraan viehättävään vanhaan kaupunkiin.

Santa Bárbarasta voi lukea lisää englanniksi täältä: https://www.castillodesantabarbara.com/index_en.html

Lähde: https://es.wikipedia.org/wiki/Castillo_de_Santa_B%C3%A1rbara

Section
Summary
Alicanten kaupunkikuvaa hallitsee 166 metrin korkuinen Benacantil-vuori ja sen laella oleva Santa Barbaran linnoitus.