Aeropuerto de Alicante
Matkustajia Alicanten lentokentällä. Kuva Depositphotos.

Ruuhkat jälleen arkipäivää Alicente-Elchen lentokentällä

Matkailun uudelleen käynnistyminen pahimman pandemia-ajan jälkeen on jälleen kerran aiheuttanut turhautumista siitä, että Alicanten Miguel Hernandez lentoaseman liikenne ei vastaa kysyntää tai ei pysty selviytymään runsaista matkustajamääristä ruuhka-aikoina. Kentälle laskeutuvat matkustajat joutuvat odottelemaan pitkiä aikoja lentoasemalla busseja ja takseja paitsi yöllä myös päivällä. 

Yöbussivuorojen puuttuminen hankaloittaa kulkemista kentältä ja kentälle. Monet saapuvat joutuvatkin pyytämään tuttuja ja perheenjäseniä kuskeiksi tai vuokraamaan auton. 

Elchen taksinkuljettajat muistuttavat, että lennot ovat nyt halpoja ja koneet laskeutuvat usein myöhään illalla tai aamuyön tunteina. Esimerkiksi maanantaina 23. toukokuuta hieman ennen yhtätoista aamulla lentoaseman taksiparkissa oli vain 14 autoa, kun niitä kokonaisuudessaan on noin 120. Loput olivat jo ajossa. Taksinkuljettajat ennustavat jo nyt suuria vaikeuksia tärkeimpien lomakuukausien, kesä-syyskuun ajalle. 

Tilanne on kuitenkin ammattikuljettajien mielestä ristiriitainen, koska osa kuskeista pelkää, että uusien taksilupien myöntäminen kiristää kilpailua entisestään hiljaisempina kuukausina. Jos lupia taas ei myönnetä, vaarana on, että Uberin kaltaiset palvelut ilmestyvät vastaamaan kysyntään. Uber on jo ilmoittanut useasti aloittavansa liikennöimisen Alicantessa, mutta toistaiseksi Uber-takseja ei kaupungissa näy.

Lähde: Información -lehti

Section